Gastronomia i mitjans de l’Aragó se citen amb el Caragol Tour de Saragossa

Casa Pedro inaugura les seves XIV Jornades del Caragol amb l’Aplec de Lleida

La família Carcas Armingol, propietària del restaurant Casa Pedro de Saragossa, ha inaugurat  les XIV Jornades Gastronòmiques del Caragol, juntament amb la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida (FECOLL) en el marc del Caragol Tour.

Representants del sector gastronòmic, hoteler i mitjans de comunicació aragonesos no han faltat a la cita per conèixer les darreres novetats de l’Aplec del Caragol que enguay es celebrarà els dies 2, 3 i 4 de juny; així com degustar el menú que els germans Luis i Javier Carcas Armingol han preparat per a aquesta edició que es prolongarà fins el dissabte que ve, dia 20 de maig. 

Ferran Perdrix, president de l’Aplec del Caragol, ha volgut agrair “la generositat i amistat” que la família de Casa Pedro dispensa cada any a la festa lleidatana. Mentre que els germans Carcas destaquen el posicionament que Casa Pedro té com a especialista de la cuina del caragol a Saragossa, gràcies als seus reconeguts “Caragols a l’Antiga” i a aquestes jornades.

Entre la vintena de convidats que han configurat la convocatòria hi havia José Luís Izuel Compaire, president d’Hostaleria d’Espanya; Ernesto Fabre González, president de l’Acadèmia Aragonesa de la Gastronomia; Fernando Martín, president de la Confederació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme d’Aragó; i José Antonio Briz, president del celler Grandes Vinos y Viñedos (DO Cariñena). Així com, mitjans de comunicació especialitzats i generalistes com ara Gastro Aragón, Heraldo de Aragón, El Periódico de Aragón, La Pera Limonera, Zaragoza Plan, Enjoy Zaragoza, i RNE, entre d’altres.

La proposta de les jornades deixa al comensal l’elecció del vi que li vingui més de gust; però en el cas de la presentació d’avui els comensals han pogut gaudir de singulars referències d’Anayón, considerada la gamma premium del celler Grandes Vinos y Viñedos (DO Cariñena). Anayón Garnatxa Rosat 2021 ; Anayón Chardonnay 2022; Anayón Garnatxa Blanca 2018; Anayón Garnatxa 2020; Anayón Parcela 15 Carinyena 2018; i Anayón Moscatel 2017; han harmonitzat els sabors de la cuina de Luis i Javier Carcas en els diferents passis del dinar.

La celebració de la mostra gastronòmica de Casa Pedro dedicada al caragol es remunta a l’any 2007, quan la FECOLL va incloure una primera parada a l’Hotel Palafox de Saragossa dins el seu periple de promoció per Espanya. Mentre que els salons de banquets van acollir el dinar institucional del Tour, Luis i Javier de Casa Pedro es van oferir per cuinar un menú obert al públic en general amb el caragol com a protagonista. Des de llavors, amb la pandèmia pel mig, s’han celebrat catorze edicions d’aquesta singular proposta.

Caragols “a la Antigua” i de mil maneres…

Si bé els esmentats ‘Caragols a l’Antiga’ són un plat de culte a Casa Pedro, quan arriben les jornades del caragol, aquest producte es cuina de mil maneres. A la minuta d’aquest any per obrir boca trobem Crema de porros rostits a la brasa, guisat de caragols; i Croqueta cremosa de caragols, amb Ibèric i aroma de muntanya. Els entrants d’aquesta edició els constitueixen un verat marinat, amb caragols de mar, salsa nikkei acevitxada i raïm negre. Així com, els Caragols a l’Antiga.

A l’hora dels plats principals, Lluç de ‘pinxo’ farcit de caragols amb crema de portobellos; i Carrilló de ternasco de l’Aragó a baixa temperatura, amb caragols i emulsió de pebrot a la flama. El final dolç el protagonitza crema de xocolata blanca i maduixes amb gelat de nata fresca i brioix caramel·litzat.

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.