Forn de Pa Federico: Quatre generacions dedicades al pa artesanal a Banyeres de Mariola

Un dels grans valors del Forn de Pa Federico és l'ús de massa mare, un ingredient que dona als pans un sabor inigualable i una textura perfecta. El pa elaborat amb massa mare és reconegut no sols pel seu sabor profund, sinó també per les seues propietats saludables.

A Banyeres de Mariola, un xicotet poble de la Comunitat Valenciana, es troba el Forn de Pa Federico, una fleca amb una llarga tradició familiar que ha estat transmesa de generació en generació. Amb més de cent anys d’experiència, aquesta quarta generació de forners continua oferint productes artesanals de gran qualitat, utilitzant mètodes tradicionals que s’han perfeccionat amb el temps. Ací, no sols es tracta de pa, sinó d’una experiència que connecta els habitants del poble amb el sabor autèntic del passat.

El Forn de Pa Federico no és només una fleca, sinó un testimoni vivent de l’evolució en la producció de pa a la regió. Des dels seus inicis, la família ha estat compromesa a mantindre viva la tradició d’enfornar pa utilitzant tècniques artesanals. Malgrat les noves tecnologies disponibles en l’actualitat, al forn de pa en banyeres de mariola s’ha aconseguit trobar l’equilibri perfecte entre tradició i modernitat, adaptant nous processos com la fermentació lenta de 18 a 20 hores, cosa que millora notablement la qualitat i la durabilitat del producte. Aquest tipus de fermentació, juntament amb l’ús de massa mare, fa que els pans siguen més saludables i amb millor conservació.

Varietat de productes artesanals

Al Forn de Pa Federico, l’oferta de productes és àmplia i sempre artesanal. Des de pans clàssics fins a opcions més innovadores, aquest forn compta amb especialitats que delecten el paladar dels seus clients. Entre els productes estrella es troben el pa d’espelta, espelta integral, multicereal, integral amb nous i panses, i altres varietats de pans que incorporen sègol. No sols es tracta de varietat en ingredients, sinó també en formats, com el clàssic quart de bar, mig quilo, o pans especials per a entrepans.

Però no només el pa és el protagonista en aquesta fleca. També ofereixen una gran varietat de productes salats com coca, pastissets salats, pizzes i rosquilletes. I per als amants del dolç, no falten opcions com bescuits, magdalenes, ensaïmades i altres productes típics de la zona, elaborats amb el mateix afany i dedicació que els seus pans.

Innovació a través de la massa mare

Un dels grans valors del Forn de Pa Federico és l’ús de massa mare, un ingredient que dona als pans un sabor inigualable i una textura perfecta. El pa elaborat amb massa mare és reconegut no sols pel seu sabor profund, sinó també per les seues propietats saludables. Aquest mètode de fermentació natural, utilitzat en moltes de les seues especialitats, ajuda que el pa tinga una millor digestibilitat, fet que el converteix en una opció més saludable i nutritiva. A més, la massa mare prolonga la vida útil del pa, permetent que conserve la seua frescor i sabor durant més temps.

En un món on els productes industrials són cada vegada més comuns, optar pel pa artesá s’ha convertit en una manera de connectar amb els sabors tradicionals i l’alimentació conscient. El Forn de Pa Federico és un exemple perfecte de com la producció artesanal es manté fidel a les seues arrels, assegurant que cada barra de pa estiga elaborada amb els millors ingredients i la major cura possible. Aquest tipus de pa, a banda de ser més saborós, també és més beneficiós per a la salut, ja que s’evita l’ús de conservants i additius artificials.

L’experiència de comprar al forn de pa Federico

Des del moment en què creues la porta del Forn de Pa Federico, l’olor a pa acabat d’enfornar inunda l’ambient, transportant-te a l’època en què el pa es feia a casa. L’atenció propera i amable de l’equip, que sempre està disposat a oferir recomanacions i explicacions sobre els productes, afegeix un toc especial a l’experiència de compra. A més, la gran varietat d’opcions, tant salades com dolces, assegura que sempre trobaràs alguna cosa nova per a provar.

El Forn de Pa Federico a Banyeres de Mariola no és simplement una fleca, sinó un lloc on la tradició, la qualitat i la passió per l’ofici s’uneixen per a oferir productes únics. Des de pans especials com el pa d’espelta fins a opcions més clàssiques, tots els seus productes són elaborats amb dedicació, utilitzant tècniques artesanals i respectant processos naturals com la fermentació lenta i l’ús de massa mare. Si estàs a Banyeres de Mariola, una visita a aquest forn (ubicat al carrer Laporta, 70) és una parada obligatòria per a gaudir del pa artesà autèntic que continua conquerint paladars després de quatre generacions.

Globallleida
Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.