El subdelegat del Govern a Lleida, visita l’empresa El Rebost de Ponent de Castellnou de Seana

Empresa familiar  dedicada al cultiu i comercialització del calçot cuit

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, ha visitat aquest matí l’empresa familiar El Rebost de Ponent de Castellnou de Seana dedicada al cultiu i comercialització del calçot cuit, coincidint amb l’inici del període més elevat de consum d’aquesta ceba tendra la temporada de la qual s’estén des de novembre a abril.

Acompanyat per Jordi Llanes, copropietari de l’empresa, el subdelegat ha recorregut els diferents espais des d’on es controla tot el procés productiu, des del cultiu dels calçots fins a la seva preparació per ser cuits i la seva posterior comercialització a la xarxa de botigues situades a Castellnou, Lleida, Tàrrega, Juneda, Cervera e Igualada. Properament, s’hi afegirà una nova botiga situada a Alcarràs.

L’empresa familiar, fundada ara fa deu anys, cultiva calçots en una superfície d’unes 15 hectàrees. Segons les previsions per aquesta temporada, El Rebost de Ponent preveu comercialitzar al voltant de 100.000 calçots cuits setmanals durant les setmanes de més consum, així com aproximadament 1.000 quilos de salsa de calçots a la setmana que també elaboren a les seves instal·lacions.

Amb la visita, el subdelegat José Crespín ha volgut posar en valor “l’empenta familiar per tirar endavant aquest projecte que ha optat per diversificar la producció inicial de ceba i prioritzar el cultiu del calçot i la seva comercialització apostant per una  innovació progressiva per fer front al creixement de la demanda”.

Crespín ha valorat positivament que l’activitat a l’alça d’aquesta empresa del Pla d’Urgell “ha generat, a la vegada, sinergies amb altres productors i sector econòmics locals i comarcals que subministren, per exemple, alguns dels productes base per a la salsa o pels menús de calçotada contribuint, d’aquesta manera, a l’impuls del consum de productes de proximitat”.

L’empresa treballa actualment en noves propostes comercials com la propera posada en marxa d’una nova pàgina web destinada a la venda del calçot en verd i de la salsa de calçots amb la idea de poder fer-los arribar a qualsevol punt de Catalunya i d’Espanya i ampliar el seu mercat nacional.

El creixement del consum del calçot, producte originari de Valls (Tarragona) el cultiu del qual ha anant estenent-se per altres comarques com el Pla d’Urgell o el Segrià, va empènyer El Rebost de Ponent a habilitar l’any 2019 un restaurant per degustar el típic menú de calçotada a les seves instal·lacions de Castellnou de Seana.

 

 

Globallleida
Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.