El parlament investeix Quim Torra 131è  president de la Generalitat

El nou president ha aconseguit els 66 vots de JxCat i ERC, la majoria simple que necessitava. La CUP s’ha abstingut i Ciutadans, PSC, CeC i PP han votat en contra (65).

0 40

En el seu discurs d’investidura, Torra ha defensat una ‘República de tots’, on tots els ciutadans gaudeixin de ‘plenitud de drets’. Segons que ha explicat, el nou govern obrirà tres vies d’acció republicana: la primera des de l’exili amb el consell de la república, una segona amb les institucions catalanes i amb la creació d’una assemblea de càrrecs electes, i finalment amb el procés constituent.

Felicitació, via twitter, de Carles Puigdemont a Quim Torra: “República i democràcia”

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha felicitat el nou president de la Generalitat, Quim Torra, des de Berlín, a través de Twitter. “Enhorabona Quim Torra, molt honorable president de la Generalitat de Catalunya. Cultura i llibertat, República i democràcia. Tot el meu afecte i suport, amb un agraïment immens! Visca Catalunya!”, ha indicat.

puigdemont-twitter@KRLS

Felicitació de Joan Reñé a Quim Torra

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha felicitat Quim Torra i Pla investit avui 131è president de la Generalitat de Catalunya pel Parlament. Reñé li ha ofert el suport i la col·laboració institucionals per tirar endavant projectes estratègics per al territori i el conjunt del país.

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.