El COILL demana que es reubiquin les infermeres de l’oposició de 2018 els seus àmbits d’expertesa

Suport a les infermeres de Lleida afectades i gran preocupació per la pèrdua d'expertesa i coneixement que es produirà a l'Institut Català de la Salut si no es resolt el greuge.

La situació resultant de l’assignació de places a les infermeres que van aprovar l’oposició ara fa 5 anys (2018), preocupa el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) que s’ha sumat al comunicat de suport del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) i l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFICC) que consideren que s’alterarà el marc assistencial de Catalunya, en un moment en què l’especialització i l’expertesa són condicions imprescindibles per desenvolupar el Pla de Salut de Catalunya 2021-2025, aprovat pel Govern el desembre de 2021.

El CCIIC i l’AIFICC al·leguen una manca de definició en el procés que ha produït situacions com ara el desconeixement de les places concretes a les quals optaven les infermeres; i l’escassa concreció i claredat de les bases que «ha derivat en casuístiques diferents» o, fins i tot, «respecte de l’aplicació o no del criteri de continuïtat assistencial, segons el cas».

Ambdues entitats coincideixen que «l’oferta conjunta de places» sense especificar la seva naturalesa, ha fet que «moltes infermeres hagin hagut de canviar d’àmbit de treball, passant de l’àmbit de l’atenció primària a l’hospitalària i viceversa». És aquesta pèrdua immediata d’expertesa i qualitat de la cura, associada a la disrupció en la continuïtat assistencial, la que segons el CCIIC i l’AIFICC «malbaratarà» el coneixement i experiència d’infermeres expertes.

El comunicat alerta també de la «sobrecàrrega» de treball per a les professionals dels diferents serveis que hauran de formar les infermeres que s’incorporen; i del «repunt de l’estrès laboral» entre les infermeres afectades que hauran de fer front a unes exigències no d’acord amb els coneixements o habilitats pròpies del seu àmbit d’especialització.

Dues situacions que, afegides a la tensió assistencial que viu Catalunya, fa «previsible» la» pèrdua de confiança dels usuaris i usuàries» en un sistema de salut menys eficient.

Per tot això, el CCIIC i l’AIFICC demanen que s’obri «una taula de diàleg per establir un procés d’estabilització definitiva de les infermeres que van aprovar l’oposició el 2018», abans que s’incorporin professionals de convocatòries posteriors; i se solucioni «el dèficit assistencial que generarà la situació, en el si de l’Institut Català de la Salut».

Globallleida
Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.