Diumenge 4 de novembre la Granadella celebra la 4ª edició de la festa de l’oli la Primera Premsada.
La Granadella inicia la campanya de l’oleoturisme amb un grup d’estudiants d’Estats Units.
Un grup de 25 estudiants universitaris de Califòrnia (Estats Units), que realitzen un curs formatiu de gastronomia a la UB, han descobert la cultura de l’oli d’oliva verge extra a la Granadella tot vivint l’experiència completa de collir olives amb esmorzar de pagès inclòs, seguit d’una visita al molí i han continuat amb un tast d’oli d’oliva verge extra guiat en anglès.
Un dinar degustació gastronòmic al voltant de l’oli d’oliva verge extra maridat amb productes artesans de Les Garrigues, de mà de la xef i sommelier de l’oli Montse Freixa, ha completat aquest singular inici de la campanya d’oleoturisme, organitzat per l’agència de viatges receptiva Olea Soul conjuntament amb Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya i el Museu de l’Oli de Catalunya de la Granadella.
Aquesta iniciativa impulsa tot un seguit de propostes turístiques experiencials al voltant de la cultura de l’oli amb la finalitat de donar a conèixer Les Garrigues com a territori per gaudir de la qualitat de vida al món rural i la bona gastronomia.
Carmel Mòdol, inaugurarà la Primera Premsada, la primera festa de l’oli nou de Catalunya.
Carmel Mòdol, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, inaugurarà aquest diumenge 4 de novembre la Primera Premsada Vol 4, juntament amb l’Alcalde de la Granadella, Carles Gibert, entre altres autoritats locals i comarcals, acompanyats per diferents representants del sector empresarial i cooperatiu.
Cal assenyalar que aquesta primera collita de l’oli de la Granadella, que inicia les festes de l’arribada de l’oli nou a Catalunya, estarà apadrinada per Joan Morales, director de la revista Descobrir Catalunya.
Entre les novetats cal remarcar el gran interès que ha despertat el concurs de gravats amb 14 participants inscrits, doblant la participació de l’any passat, i la segona edició de la cursa i de la caminada popular on les inscripcions, encara obertes fins a l’inici de la prova, superen el centenar d’inscrits de la primera edició.
Creix també la fira de productes artesans de km 0 amb coques, formatges, embotits de pagès, vins DO Costers del Segre, mels, cerveses artesanes i herbes aromàtiques i medicinals de la zona.
La jornada tècnica “Oli de collita avançada. Salut i gastronomia” donarà a conèixer les notes de tast de l’oli verd d’aquesta primera collita de la campanya 2018-2019 que preveu una producció de 10.400 tones d’oli d’oliva verge extra d’arbequina de Les Garrigues.
Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.