CycleØ inaugura a Lleida la primera planta de biometà amb stripping d’amoni a Espanya

La instal·lació ajudarà la Granja La Carbona, propietat de la família Serret, a reduir la contaminació per nitrats, minimitzar els costos de transport en la gestió dels purins, augmentar els ingressos i reduir les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle.

La instal·lació està ubicada al municipi de Vallfogona de Balaguer. L’empresa desenvoluparà 20 plantes de biometà a finals del 2024, amb una inversió de 50 milions d’euros i una producció total de 240 GWh anuals.

Dades clau

La instal·lació ajudarà la Granja La Carbona, propietat de la família Serret, a reduir la contaminació per nitrats, minimitzar els costos de transport en la gestió dels purins, augmentar els ingressos i reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle.
La tecnologia d’stripping d’amoni permetrà obtenir un nitrat/sulfat amònic a partir de la fracció líquida del digestat, que reduirà l’ús de fertilitzants minerals necessaris a l’explotació.
CycleØ té previstes un total de 20 plantes en operació o en desenvolupament a Espanya per a finals del 2024. Això representa una inversió de 50 milions d’euros que produiran 240 GWh de biometà a l’any

Per Domingo Serret, així com la resta del sector agroramader, la gestió de les dejeccions representa un desafiament considerable. Tot i això, a través d’una aliança amb CycleØ, empresa productora de biometà, la Granja La Carbona no només es beneficiarà d’una solució més eficient per a la gestió de les seves dejeccions; sinó que, a través de la primera instal·lació de biometà que integra tecnologia d’stripping d’amoni, ara es podrà beneficiar d’un fertilitzant sostenible, essent un exemple clar d’economia circular.

La segona d’una sèrie d’inversions de CycleØ a Espanya

Unida a la instal·lació de Vilanant (Catalunya), aquesta planta de biometà constitueix la segona instal·lació operativa de CycleØ a Espanya, i la primera de propietat exclusiva de l’empresa. Per dur a terme aquest projecte, l’empresa va invertir 2.5 milions d’euros en el desenvolupament i la construcció de les instal·lacions que tenen una capacitat màxima de producció de 15.000 MWh a l’any, les emissions equivalents de CO2 evitades a l’atmosfera en aquesta instal·lació es xifren en 9.000 tones anuals.

El disseny, construcció i la tecnologia de neteja mitjançant membranes i compressió de biogàs emprada en el projecte ha estat desenvolupada per FNX, filial industrial de CycleØ.

«Aquest projecte ens omple d’entusiasme», va declarar Jordi Berengué Piqué, Director Gerent de FNX. «Aquest és un excel·lent exemple de com la nostra tecnologia de purificació de biogàs modular pot aportar nombrosos beneficis al sector agroramader, disminuint les emissions de gasos d’efecte hivernacle i desenvolupant models d’economia circular».

El projecte és el segon d‟una sèrie d‟inversions que l‟empresa està realitzant a Catalunya i Espanya. En els propers mesos, CycleØ finalitzarà la construcció de la seva tercera instal·lació, situada en una explotació ramadera veïna que produirà uns 10 GWh anuals de biometà, equivalents al consum anual de 1.250 habitatges, comptant amb una inversió de 2 milions d’euros.

L’aposta pel biometà a zones rurals

Espanya té el potencial de generar més de 163 TWh denergia a partir de gas natural renovable. Tanmateix, gran part de la matèria primera necessària per assolir aquest potencial es troba en zones rurals, i trobar maneres d’accedir-hi ha estat tot un desafiament.

Per això, CycleØ s’ha enfocat al desenvolupament, construcció i operació de plantes pròpies de biometà de petita a mitjana escala. La seva filial, FNX, situada a Artea (Biscaia), ha desenvolupat tecnologia modular de purificació de biogàs i liqüefacció de biometà, ideals per instal·lar-la en zones rurals.

«El biometà que produïm pot ser injectat a la xarxa gasista o convertit en Bio-GNL per ser utilitzat com a combustible en el transport pesant», va explicar Laurence Molke, CEO de CycleØ. «A través de projectes com el de Granja La Carbona, estem invertint a l’emergent sector del biometà a Espanya i contribuint al compliment dels objectius nacionals de descarbonització, alhora que col·laborem amb ramaders per reduir costos i augmentar la sostenibilitat de les seves explotacions «.

La primera instal·lació amb stripping d’amoni per produir sulfat/nitrat amònic a partir de la fracció líquida del digestat

El projecte a Granja La Carbona és el primer a incorporar la tecnologia de stripping d’amoni, en què es transforma el nitrogen amoniacal contingut en la fracció líquida del digestat producte de la digestió anaeròbia, generant un fertilitzant sostenible apte per a l’ús en tots els cultius de lexplotació agrícola.

Per a Domingo Serret, això comporta una reducció en costos no només relacionats amb la logística de les dejeccions, sinó també amb la substitució de fertilitzants químics amb orgànics, cosa que redueix la petjada de carboni de l’explotació.

«Aquesta instal·lació de biometà amb stripping d’amoni és un pas endavant significatiu per a la nostra explotació», va assenyalar Domingo Serret. «No només reduirà els nostres costos de gestió de deixalles, sinó que també ens proporcionarà un fertilitzant orgànic valuós, reduint la nostra empremta de carboni i ajudant a fer les nostres operacions més sostenibles.»

«Aquest tipus de projectes contribueix a la nostra missió d’impulsar els objectius d’assolir les emissions netes zero per al 2050 i complir l’objectiu de RePowerEU de 35 milions de metres cúbics de biometà per al 2030», va afirmar Molke. «A més, ens entusiasma contribuir a la realització dels objectius de transició energètica a Espanya».

Sobre CycleØ

CycleØ, és una plataforma europea de biometà. L’empresa és un productor integral de biometà comprimit i liquat destinat tant a l’ús vehicular com a la injecció a la xarxa gasista. El Grup CycleØ inverteix en el desenvolupament, construcció i operació de projectes propis de biometà de petita i mitjana escala. A través de FNX, la seva filial situada al país Basc, CycleØ posseeix la tecnologia i l’experiència líder al mercat per a la construcció de plantes modulars d’upgrading i liqüefacció.

Amb l’objectiu de reduir l’escalfament global a través del desenvolupament d’un sistema energètic resilient i sostenible, CycleØ treballa amb els sectors ramader i agroindustrial per transformar el gas metà de gas a efecte d’hivernacle, convertint-lo en gas natural renovable o biometà.

Para más información, visite www.cycle0.com/es

Sobre FNX

FNX és una empresa líder en disseny, fabricació, instal·lació i gestió integral d’equips d’upgrading de biogàs i liqüefacció de biometà, una alternativa renovable al gas natural. Com a part del Grup CycleØ, destacada plataforma europea de biometà, FNX aporta els seus quinze anys d’experiència al sector energètic, cosa que li ha permès desenvolupar tecnologies modulars d’upgrading i liqüefacció de biometà líders al mercat.

Para más información, visite www.fnxlng.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Globallleida
Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.