El Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça acull la presentació del Programa Esport Blanc Escolar 2017-2018 a les comarques de Lleida

0 58

El representant territorial de l’Esport a Lleida, Joan Segura, ha presentat avui a la Sala de Plens del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, el Pont de Suert, el programa Esport Blanc Escolar 2017-2018, a les comarques de Lleida, que enguany arriba ja a la 5a edició i compta amb més de 900 alumnes de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran.

La Secretaria General de l’Esport i el Departament d’Ensenyament com a impulsors del Programa i la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, els consells Esportius de l’Alt Pirineu i Aran, les estacions d’esquí (ACEM i Mancomunitat d’Esquí Nòrdic), els Consells Comarcals, la Diputació de Lleida i el Conselh Generau d’Aran com a col·laboradors, han participat avui a la presentació del programa que enguany, en la que serà la 5a edició ja arriba a totes les escoles públiques del Pirineu i amb la previsió que el proper curs  s’hi puguin incorporar les escoles concertades del Pirineu i Aran.

Els objectius d’aquest programa són la promoció i popularització dels esports d’hivern entre la població escolar de 3r i 4t de primària de les comarques del Pirineu i Aran. En total pel que fa a Lleida hi participaran enguany 6 comarques, 20 centres escolars (7 ZER’s i 13 escoles) i 909 alumnes de 3r i 4t de primària.

L’activitat consta de 8 sessions, que es duran a terme durant el segon trimestre del curs escolar, està integrat al programa d’educació física i es realitza en horari lectiu. Les 8 sessions es divideixen en: 3 d’esquí nòrdic, 3 d’esquí alpí i 2 de surf de neu.

Com a novetat enguany hi haurà una jornada final, trobada lúdico-competitiva per a tot l’alumnat de 4rt de primària que finalitza la seva participació al programa.

Durant la presentació Joan Segura, ha estat acompanyat per Josep Lluís Farrero , president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça; Mariona Rexach, inspectora d’Ensenyament encarregada del Programa EBE; Óscar Cruz, president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern; Joan Ubach, president de l’Agrupació Territorial de Consells Esportius de Lleida i Gerard Sabarich, diputat a la Diputació de Lleida.

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.