Cloenda Gastronomic Forum 2024
Balanç positiu del certamen després de tres jornades intenses i la presència de més d’una trentena de productors del territori
L’Escola d’Hoteleria de Lleida porta un tast de productes de proximitat a la jornada de cloenda del Gastronomic Forum
S’ha dut a terme el sorteig d’un lot per incentivar l’aplicació mòbil d’‘Aliments del Territori’
Balanç positiu del certamen després de tres jornades intenses i la presència de més d’una trentena de productors del territori
El Gastronomic Forum Barcelona 2024 ha celebrat aquest dimecres la jornada de cloenda, després de tres dies intensos que han servit per donar a conèixer els productes de qualitat i el talent emergent de la gastronomia lleidatana, i en la qual han participat més d’una trentena de productors i elaboradors del territori. L’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida ha tingut aquest dimecres un paper destacat, amb una sessió de tast de productes emblemàtics de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Segarra i el Pla d’Urgell.
Els assistents han pogut degustar un menú especialment dissenyat amb ingredients de proximitat, que incloïa plats com el quadrat de cabrit cuit a baixa temperatura amb camagroc i freginat sobre salsa de tomàquet picant, la costella de vedella esfilagarsada escalivada i la vinagreta del seu suc, i una original gominola d’oli. Tot el menú ha estat maridat amb vins dels cellers Clos Pons, Raimat i Mas Blanch i Jové. El menú s’ha elaborat amb els productes d’Aigua Pineo d’Estamariu, Huma Slow Broth de la Vall de Boí, Oli Arbequí de Vila-sana, Cal Valls de Vilanova de Bellpuig, Mos de Tros de Vallverd, Càrniques del Pla de Mollerussa, Urgellet de Linyola i Bernau Herbes de Cervera.
El programa de tasts ha continuat amb una sessió d’oli d’oliva verge extra a càrrec de la DOP Les Garrigues i DOP Siurana, seguida d’una última demostració gastronòmica amb productes de l’Alt Urgell, el Pla d’Urgell i la Segarra, entre els quals han destacat Cal Tonillo de la Prenyanosa, Embotits Ciervo de Cervera, Formatges Camps del Palau d’Anglesola, Marnuthem de Bell-lloc d’Urgell i Nous Panadés del Poal, en col·laboració amb Delicadeses del Pla.
Sorteig d’un lot de productes de proximitat
El certamen també ha servit per fer el sorteig d’un lot de productes de proximitat entre els visitants que han descarregat l’aplicació ‘Aliments del Territori’, accessible a través d’un codi QR habilitat durant els tres dies del certamen. Aquest sorteig ha servit per donar a conèixer l’aplicació, que és una eina clau per apropar al públic l’oferta de productes del territori i incentivar el consum de proximitat.
La Diputació de Lleida ha fet un balanç molt positiu de la seva participació al Gastronomic Forum, una plataforma que ha permès donar a conèixer la qualitat i autenticitat dels productes lleidatans i que contribueix a reforçar la presència dels productors del territori en l’àmbit gastronòmic català i internacional.
Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.