Aquest 11-S, lluita i guanya

OPINIÓ. Adrià Alsina, doctor en Comunicació i secretari nacional de l’Assemblea

“Han rebut una visita de la policia: millor passar a veure com es troben”.
Eren les dues de la matinada de la vigília de l’1 d’octubre i la meva feina era passar per diversos col·legis per anotar i informar d’incidències. Quan vaig rebre aquest missatge pel walkie-talkie vaig deixar ràpidament el col·legi on era i vaig agafar la moto per arribar ràpid.

M’havien avisat perquè els Mossos havien aparegut en un petit col·legi d’un barri prop de la Meridiana de Barcelona, i teníem por que haguessin intimidat els pocs valents que estaven passant-hi la nit.

Quan vaig arribar-hi em vaig trobar quatre nois i una noia amb sacs de dormir, em vaig identificar i em van deixar passar. Els vaig preguntar: “Com esteu? Ja m’han dit que ha passat la policia”.

La seva resposta em va deixar de pedra: “Estem encara millor i més convençuts. Els Mossos han passat, però es nota que no les tenen totes pel que pugui passar demà. Nosaltres ens quedem, peti qui peti, perquè si resistim guanyem”.

Aquesta frase em va acompanyar tota la jornada de votació, que -malgrat les hòsties de la policia- va ser una victòria absoluta de la societat civil en coordinació amb els partits. Ens ho vam creure, vam lluitar i vam guanyar.
Ara que des de les institucions intenten que oblidem aquells dies en què vam guanyar, és més important que mai tornar a sortir al carrer per fer esclatar els plans de despatx d’aquells que volen allargar l’autonomisme fins a la seva jubilació perquè es troben còmodes dient-nos que no podem guanyar.

I tant que podem guanyar, i la lluita comença aquest 11 de setembre a la plaça Urquinaona de Barcelona. Ens hi veiem!

Adrià Alsina, doctor en Comunicació i secretari nacional de l’Assemblea

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.