ANIMAC. Acte de cloenda de la 28a edició del certamen, celebrat a La Llotja

La diputada i vicepresidenta de l’IEI ha participat a l’Acte de cloenda de la 28a edició del certamen, celebrat a La Llotja

La diputada i vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Estefania Rufach, ha posat en valor l’aposta ferma d’Animac per la diversitat, que s’ha materialitzat en l’edició més integradora, inclusiva i accessible de les celebrades fins ara. 

Rufach ho ha dit en l’acte de cloenda d’Animac-28a Mostra Internacional de Cinema de Catalunya, un festival que s’ha celebrat des del passat dijous a Lleida sota el lema ‘Diversity’. La clausura ha tingut lloc aquest diumenge al vespre al Palau de Congressos de La Llotja i, a més de la vicepresidenta de l’IEI, hi han intervingut Fèlix Larrosa, alcalde de Lleida, Pilar Bosch, regidora de Cultura i Promoció de la Ciutat, i Carolina López, directora d’Animac.

En el seu parlament, Estefania Rufach ha destacat que Animac ha arribat a ser un certamen de referència no només pel seu pes dins el panorama internacional de la cinematografia i l’animació, sinó sobretot per “molts intangibles que també sumen i ajuden a constituir un conjunt esplèndid”, com ara la voluntat d’arribar a tot el territori, o a l’aposta constant per la capacitat i pel talent de casa nostra i de la gent jove.

Dins d’aquests intangibles, enguany “heu anat un pas més enllà en proposar-vos fer l’edició més diversa, inclusiva i accessible”, ha dit Rufach, una voluntat integradora que “no s’ha quedat en les paraules, sinó que heu posat sobre la taula amb fets”. És d’aquesta manera que Animac ha contribuït a donar resposta a “allò que la indústria del cinema d’animació està demandant en els darrers anys”, com és “la necessitat de reflectir, més enllà de la diversitat de cultures, la diversitat d’experiències humanes, la diversitat d’identitats de gènere, la diversitat d’orientacions sexuals i la diversitat d’habilitats físiques i cognitives”, motiu pel qual ha felicitat els organitzadors i ha refermat el suport de la Diputació de Lleida i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs al projecte.

Durant la cloenda, a més de poder gaudir dels tallers de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol i de la projecció de diversos curts, s’han lliurat els diferents guardons, entre els que ha destacat el Premi Trajectòria 2024 que ha rebut Roser Capdevila, la creadora de ‘Les Tres Bessones’.

Globallleida
Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.