Trecoop impulsa a Fruit Attraction la seva àmplia oferta de presentacions

La cooperativa lleidatana està especialitzada en treballar mitjanes i llargues distàncies

La presència de Trecoop en l’edició 2018 de Fruit Attraction que comença avui dimarts, dia 23 doctubre, a Madrid es centra en el seu ampli catàleg de presentacions. I és que, segons el director de la cooperativa lleidatana Ignasi González, «embalem tant en cistelles com en malles, en molt diverses mesures o amb un o dos mantos. Treballem també formats de llarga distància, amb borsa, amb l’atmosfera modificada o amb sachets absorbidors d’etilè, en definitiva, tenim capacitat de confeccionar qualsevol tipus de fruita en qualsevol format «. A més, afegeix Francisco Cunillera, també director de Trecoop; «Treballem els formats de llarga distància, amb borsa, amb l’atmosfera modificada o amb sachets absorbidors d’etilè. Avui dia, la nostra cooperativa s’ha especialitzat en treballar mitjanes i llargues distàncies i, per això, tenim tot el procés de transformació i manipulació de la fruita preparat per a això «.

Fruit Attraction serà el millor aparador per mostrar que la fruita lleidatana pot arribar als punts més llunyans del planeta, ja que Trecoop controla perfectament el procés de refredament i expedició. Membres del Consell Rector de la cooperativa de Segon grau, que agrupa els cooperatives de base Sant Pere de Sudanell i la Cooperativa del Camp de Montoliu, han visitat avui l’estand amb el qual participin en aquesta fira.

D’altra banda, Trecoop posarà en relleu a Fruit Attraction la reconversió de les seves càmeres de fred, finalitzada fa tres anys. Una millora tecnològica que suposa doblar o triplicar la capacitat d’injecció de fred a la cambra, fent-la totalment estanca, de manera que la fruita que entra en poques hores es posa a zero graus al cor, no perd la temperatura i pot expedir-se a la temperatura adequada. A més de la tecnologia d’atmosfera controlada en pera, totalment consolidada, Trecoop mostrarà les inversions en maquinària (s’ha adquirit una màquina nova especialitzada en pera d’hivern i fruita plana d’estiu que incrementa el potencial de treball de la fruita plana per poder treballar-la en hivern).

Trecoop va iniciar la campanya de fruita d’os amb optimisme ja que, encara que inicialment s’esperava un 30% menys de collita per problemes de quallat i fred, la cooperativa no ha tingut problemes de calamarsa i la producció es quedarà en un 10 o 15% per sota de la producció de l’any passat, una campanya que va tenir superproducció. La pera, però, sí que ha tingut problemes greus de qualli, de manera que s’espera aquest 30% menys. Pel que fa a vendes es refereix, aquest any a nivell de tot el sector Europa ha respost bé als preus. D’altra banda, destaca González, «hi ha hagut certa manca de producció i, el que realment ha faltat són el que anomenem» perdigons «, que és la fruita petita. Però fruita de qualitat i fruita de calibre, si n’hi ha hagut «.

Comments (0)
Add Comment