El ministre d’Indústria i Turisme recorda que Lleida és un dels epicentres de la indústria agroalimentària, una indústria estratègica que està en plena transformació gràcies als perts.
03 de maig de 2024. El ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu, ha visitat avui les instal·lacions que el grup d’alimentació saludable Teresa Carles Flax & Kale té a la localitat lleidatana de Bell-lloc d’Urgell. Allà ha pogut veure com es produeix el kombutxa, una beguda probiòtica baixa en sucres i calories que va néixer com a alternativa als refrescos tradicionals.
El ministre ha avançat que aquesta companyia ha aconseguit 4,3 milions d’euros del Perte Agroalimentari canalitzats a través del consorci que lidera -From Green to Healthy-, que va obtenir un total de 26,7 milions d’euros d’aquest Perte.
Jordi Hereu ha mostrat la seva satisfacció per posar cara als beneficiaris del Perte Agro que consolidarà la producció i facilitarà el creixement empresarial en territoris més despoblats. Una de les aspiracions del Ministeri d’Indústria i Turisme amb aquest Perte és arribar al territori i a tota mena d’empreses.
Per al ministre, aquests fons del pert Agro ajudaran a posicionar la planta de Bell-lloc d’Urgell del grup Teresa Carles Flax & Kale com a centre de referència d’aquesta beguda al sud d’Europa. La inversió en aquestes instal·lacions ja puja a 12 milions d’euros des de la seva posada en marxa el 2018 i augmentarà fins a un mínim de 5 milions d’euros d’aquí al 2026, en part gràcies al Perte. Això permetrà incrementar la capacitat de producció actual passant de 15 milions d’ampolles anuals a més de 75 milions, cosa que impulsarà la seva entrada a nous mercats.
El CEO del grup Teresa Carles Flax&Kale, Jordi Barri, destaca que el sector agroalimentari és un dels motors del nostre país i es troba en plena revolució. Considera que l’obtenció dels fons europeus Next Generation mitjançant el Perte Agro representa, sens dubte, un suport a la feina ben feta des de fa anys per part de les empreses que aposten per una alimentació més saludable i sostenible.
A més de ser un dels referents en producció de kombutxa a Espanya i Europa, el grup TCFK té diversos restaurants vegetarians i flexitarians a Espanya i també fabrica plats preparats. Actualment, compta amb una plantilla de 250 treballadors, 50 dels quals corresponen a la planta de Bell-lloc.
Segona convocatòria Perte Agro
En els mesos vinents es llançarà una segona convocatòria del Perte Agro dotada amb 300 milions d’euros més flexible en la tramitació per arribar a més empreses. Entre les novetats, es canviarà l’esquema de presentació de sol·licituds, que estarà basat en projectes individuals, i es reduirà la inversió mínima dels projectes finançables per facilitar un major grau de participació de les pimes.