La diputada Sandra Marco ha felicitat aquest dissabte els organitzadors de VedellaTast per ser l’aparador i l’altaveu de “la proximitat, la sostenibilitat i la qualitat” d’un producte amb Gust de Lleida com és la vedella. Marco ho ha dit durant la visita que, acompanyada del diputat Fermí Masot i de la diputada Rosalia Carnicé, han efectuat a un certamen firal que aquest dissabte celebra la seva cinquena edició al Parc de la Via d’Alcarràs, nova ubicació de VedellaTast.
Sandra Marco ha felicitat en nom de la Diputació els organitzadors per una iniciativa “molt arrelada a la nostra terra”, que uneix tradició, gastronomia i cultura, i que és també “un magnífic aparador de la gran qualitat de les nostres produccions ramaderes”, esdevenint un certamen que any rere any creix i consolida Alcarràs com un municipi “referent del sector agro-ramader de Catalunya”.
Un creixement i una trajectòria que s’emmarquen plenament en la línia de treball que té la Diputació, principalment a través del Patronat de Promoció Econòmica, per “posar en valor la qualitat dels productes agroalimentaris del territori” mitjançant la marca Gust de Lleida, un segell que es distingeix per tres valors clau: qualitat i autenticitat; proximitat i sostenibilitat; i identitat gastronòmica. En aquest cas, aquests valors queden reflectits en un dels productes més significatius del nostre territori com és la vedella, que, gràcies a l’aparador i a l’altaveu que és VedellaTast, fa palesa “la proximitat, la sostenibilitat i la qualitat de la nostra carn”, ha acabat la diputada.
A més de Sandra Marco, a l’acte institucional inaugural de VedellaTast hi han intervingut Jordi Castany, alcalde d’Alcarràs; Rosa Altisent, directora general d’Agricultura i Ramaderia del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat; Carlos Ribot, president de l’Associació de Ramaders de Boví de Carn d’Alcarràs; i Ricard Gòdia, president d’ASOPROVAC. També han assistit Núria Gil, delegada del Govern a Lleida; José Crespín, subdelegat del Govern a Lleida; entre d’altres autoritats.
Tot seguit, la xef Gesamí Caramés, propietària del Restaurant Meleta de Romer de l’Ametlla de Mar, ha ofert un xoucooking cuinant costella de vedella a baixa temperatura amb pataca i pebrots del padró. A continuació, s’ha efectuat un tastet de diferents receptes abans de fer un recorregut pels diferents estands de VedellaTast.
En la seva cinquena edició, VedellaTast ha volgut que el certamen esdevingués una gran festa familiar i el millor espai per descobrir la qualitat de la carn de vedella de proximitat a través de degustacions variades i de receptes especialment elaborades per a l’ocasió. És per això que ha ofert un programa d’activitats que, al marge del xoucooking, han inclòs animació, música en directe i propostes per als més petits. A més, des del passat 27 de setembre, quinze restaurants d’Alcarràs s’han adherit a la festa oferint plats especials elaborats amb carn de vedella de proximitat.