Mireia González del Castell del Remei obre el cicle “d’vines» 2025

El ‘château’ lleidatà protagonista de la primera vetllada de la campanya de promoció del talent femení del sector vitivinícola lleidatà

La directora de comunicació del Castell del Remei i presidenta de la Fundació Castell del Remei, Mireia González, va inaugurar el «d’vines» 2025; el cicle de maridatges de L’Espurna que promociona i visibilitza el talent femení del sector vitivinícola de la DO Costers del Segre. El sopar

va comptar amb l’assistència de la diputada de Cooperació i Igualtat de la Diputació de Lleida, Sandra Marco, va felicitar la iniciativa i es va congratular de la consolidació d’aquesta acció que contribueix a la visibilització del talent femení. La diputada va estar acompanyada per la directora de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, Neus Brenuy i Xavier Navarro, de Tastavins de Juneda; les dues entitats que col·laboren en la campanya impulsada des de la consultoria enogastronòmica Como Pomona amb el suport de la Diputació de Lleida i l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi). L’activitat s’emmarca dins la campanya de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia que promou la Generalitat de Catalunya.

En aquesta primera nit de la quarta edició de “d’vines» els vins del Castell del Remei, van maridar amb les propostes culinàries del xef Jesús Gimena, pensades per cercar la combinació idònia que ressalti sabors i gustos, tant de plats com de vins. El sopar es va celebrar al restaurant L’Espurna, va començar amb una “Sopa de maduixot de Lleida amb formatge Cal Quitèria i Sardina fumada”. Un plat que fou desgustat amb el vi ric en frites roges com el Garnatxa 23. Tot seguit, els comensals van gaudir d’un «Arròs negre amb Bacallà al pil-pil i pera escalivada”; un plat acompanyat pel cupatge de macabeu i chardonnay Oda Blanc 22; un vi llarg, cremós i amb volum, perfecte per combinar amb peixos. El tercer vi de la nit fou l’Oda Negre 21, un vi negre corpulent amb criança en fusta i de color picota maridarat amb un «Corball a la brasa amb reducció dels seus col·làgens i Fabes a la menta”. A continuació, González va presentar el vi negre 1780 19; un reserva de Castell del Remei de color cirera fosc de gran caràcter i elegància que es va degustar amb un «Filet de porc al pebre i estofat de fruits vermells”. Per tancar l’àpat, es va gaudir d’una «Torrada de Santa Teresa amb gelat de llet merengada i toffee d’anisats”; regada amb el vi Dolç Verema Tardana; un vi blanc del Castell del Remei proclamat Millor Vi Dolç de Catalunya 2025 per la guia Tim Akin.

La campanya «d’vines» tindrà tres sopars més. El 14 de març L’Espurna acollirà el maridatge liderat per l’enòloga Florencia Sainz del celler Raimat; un celler que avui dia és la vinya més gran d’Europa que cultiva varietats autòctones com el Xarel·lo, l’Ull de llebre o la Albarinyo, però que ha estat pionera també en la introducció de varietats internacionals.

El següent sopar serà el 21 de març i serà conduït per l’enòloga, ara dedicada a tasques de comunicació, Núria Barrachina que presentarà el projecte i vins del celler Purgatori de Família Torres; una empresa encara familiar però amb gran projecció internacional i més de 50 marques en el mercat i presència en més de 150 països. Família Torres compta en la DO Costers del Segre amb més de 300 hectàrees de vinya entre la finca sant Miquel de Tremp i Aranyó, en les Garrigues.

Finalment, el 27 de març, Gisela Martelloto clourà el cicle de sopars a L’Espurna amb els vins de Mas d’en Roy; un celler amb set hectàrees de vinya situades a la muntanya de Montmagastre, a 700 metres d’altitud, que produeix vins ecològics fets «de manera artesanal».

La campanya «d’vines» la formen quatre sopars de tast previstos, amb cinc vins i cinc plats, amb un preu de 50 euros per persona (IVA inclòs). La campanya engloba dues activitats més: el tast «d’vines» 2025 celebrat a l’Eschotur el 17 de febrer i el tast que celebra Tastavins de Juneda, el divendres 28 de març.

Comments (0)
Add Comment