El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, i el diputat Fermí Masot, han assistit aquest divendres als Premis Porc d’Or, que reconeixen l’excel·lència tècnica, la innovació i la sostenibilitat de les millors explotacions porcines de capa blanca de l’Estat.
La gala, celebrada a la Llotja de Lleida, ha reunit més de 1.000 professionals del sector.En aquesta 32a edició, organitzada per l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), s’han atorgat un total de 43 guardons a explotacions de nou comunitats autònomes. Entre les nominacions, n’hi ha 19 que corresponen a Catalunya, amb diverses granges de la demarcació de Lleida entre les distingides.
Durant la cerimònia, Jordi Verdú ha participat en el lliurament del Premi Porc d’Or a la Taxa de Parts (3a categoria), i ha volgut posar en valor “l’aposta decidida del sector per la innovació i el benestar animal com a base per garantir una ramaderia competitiva i sostenible”. El vicepresident ha afegit que “Lleida és territori ramader per excel·lència i aquests premis demostren la capacitat del sector per avançar amb rigor, talent i compromís amb el territori”.
La gala, presentada per Clàudia Raymat i Ares Teixidó, ha comptat també amb la participació d’autoritats i representants institucionals, i ha conclòs amb un sopar-còctel a càrrec del xef Nandu Jubany, seguit d’una actuació musical a càrrec del grup La Tremenda Pop.