L’exposició “Connexions” d’aquarel·les, olis, acrílics i escultures d’Íngrid Tost serà al Sindicat de Tarrés, fins al 12 de maig

“CADA OBRA CONTÉ UNA HISTÒRIA, UN TROSSET DE MI, I SOBRETOT AMOR A L’ART I A LA TERRA”

Amb el ‘tiol “Connexions”, l’artista plàsica del Soleràs, Íngrid Tost, ha inaugurat  una selecció de la seva obra més personal al Sindicat de Tarrés.

Aquarel·les, olis, acrílics i escultures conformen aquesta mostra que connecta les seves obres gràfiques i les seves escultures, “l’evolució de les primeres fins a transformar-se en matèria pesant”, explica l’artista.

Tost ha titulat l’exposició “Connexions” “perquè tot forma part d’un mateix discurs, d’una mirada sobre la Terra i els materials petris que ens ofereix com a matèria primera i com a eina per transitar una recerca en el món artístic”, ha comentat. “És en preparar aquesta exposició quan m’adono de les coincidències temàtiques i formals de les meves obres, del fil conductor que hi ha en la meva trajectòria”, diu.

L’artista garriguenca admet que “cada obra conté una història, un trosset de mi, una inspiració en el territori i en les persones que l’habiten. Són moltes hores de treball, de tècnica, d’aprenentatge, d’auto-indagació, de dubtes…, però sobretot d’amor a l’Art i a la Terra”.

El recorregut comença en les aquarel·les, olis i acrílics, fins a arribar a les escultures, “treballades unes amb pedra sorrenca de les Garrigues, amb els seus infinits matisos cromàtics, beix, crema o daurats; altres, amb l’alabastre brillant i sobri de Terol o bé utilitzant el marbre texturat i expressiu procedent de Portugal”, explica.

Cada escultura permet una interpretació altament subjectiva i versàtil, “perquè cada reflex de llum sobre la peça ofereix suggeridores sensacions i noves lectures, que en gran part depenen de l’observador”, conclou.

Tant l’alcalde de Tarrés, Carles Móra, com el gerent del Sindicat, Òscar Balsells, han agraït a l’Íngrid Tost la seva disposició per exposar al Sindicat i han lloat “l’art que ens regales amb aquest hiperrealisme tan autèntic en quadres i escultures”, han dit.

Trajectòria artística

La trajectòria artística d’Ingrid Tost va començar des de ben petita, endinsantse en el món del dibuix i la pintura, explorant, aprenent i creant amb tot allò que tenia al seu abast. Amb el temps, aquesta inquietud es va transformar en necessitat vital i la va traslladar a l’àmbit professional a través d’un itinerari formatiu extens que va
començar en les arts plàstiques i per arribar a la pedra com a matèria d’escultura.

L’artista del Soleràs també pinta murals, tant exteriors com interiors, i té obres a la Granadella, Bovera, Bellaguarda, etc.; i també dibuixa i pinta retrats amb diferents tècniques.

L’exposició “Connexions” es pot contemplar fins al 12 de maig a la Sala d’Exposicions del Sindicat de Tarrés (C/ Montserrat, 7). Els horaris d’obertura de la sala són de dilluns a dijous, de 12.30 h a 16 h i de 20 h a 22 h; divendres, caps de setmana ifestius, de 10 a 22 h.

Comments (0)
Add Comment