Joan Talarn assenyala la nova fira MOS com el millor “aparador” per consolidar ‘Gust de Lleida’ com a “marca de qualitat” del sector agroalimentari del territori

Ho ha dit durant l’acte inaugural del reformulat certamen, el qual compta amb una àmplia participació de la Diputació de Lleida

El president de la Diputació de Lleida considera que s’ha de convertir en un segell de “qualitat, proximitat, sostenibilitat i orgull de territori”

Ho ha dit durant l’acte inaugural del reformulat certamen, el qual compta amb una àmplia participació de la Diputació de Lleida

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha assenyalat avui la nova fira MOS-Fira de Sant Miquel de Lleida com “l’aparador” ideal perquè la marca Gust de Lleida que impulsa la corporació es consolidi com un “segell de confiança”, reflex de “qualitat, proximitat, sostenibilitat i orgull de territori”.

Talarn ho ha dit durant l’acte inaugural d’aquesta nova dimensió de la tradicional Fira de Sant Miquel, un acte celebrat a l’estand de l’Ajuntament de Lleida del Pavelló 3 del recinte firal. La inauguració ha anat a càrrec de Joel Castañé, xef executiu i copropietari del restaurant La Boscana, i a més de Talarn, hi han intervingut l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa; la directora general de Comerç del Departament d’Empresa i Treball, Marta Angerri; el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó, i el director general de la Fundació la Fira de Lleida, Oriol Oró.

Joan Talarn ha començat la seva intervenció agraint la suma d’esforços que ha fet possible “aquest nou pas endavant de la Fira de Lleida” i que obre una nova etapa fruit de la “reformulació estratègica” d’una de les cites més identificatives del nostre territori, com és la Fira de Sant Miquel.

El president de la Diputació ha dit que aquest canvi és una “decisió encertada que ens permet créixer, diversificar-nos i projectar-nos al món amb més força”, i que convertirà MOS en “l’espai més lúdic, gastronòmic i social de Sant Miquel”. Serà, a més, una cita complementària amb la Fira AgroBioTech, la gran trobada professional vinculada al sector agrari i a la bioeconomia, i que projecten dues de les grans fortaleses del nostre territori: “la qualitat dels nostres productes i la capacitat d’innovar i transformar-nos com a motor del sector agroalimentari”.

Joan Talarn ha remarcat que, “des de la Diputació de Lleida volem ser presents i protagonistes en aquest camí”, motiu pel qual a la MOS “hi hem fet una aposta clara: ocupar un terç de l’espai firal per mostrar a la ciutadania tota la vitalitat i diversitat del nostre sector agroalimentari, des de la pagesia i la ramaderia fins a l’elaboració, la restauració i el comerç”, convertint el recinte en “un gran aparador del territori: obert, proper i participatiu”. Això s’aconsegueix mitjançant la marca ‘Gust de Lleida’, que “ha de consolidar-se com un segell de confiança que dignifiqui tota la cadena de valor, des del camp fins a la taula, i que projecti la nostra identitat agroalimentària a Catalunya i al món”. És per això que ha convidat tots els presents a la Festa ‘Gust de Lleida Experience’, organitzada pel Patronat de Promoció Econòmica i que vol demostrar que ‘Gust de Lleida’ “no és només un segell, sinó la suma de qualitat, proximitat, sostenibilitat i orgull de territori”.

Talarn ha acabat dient que “avui inaugurem molt més que una fira. Inaugurem un nou espai que combina qualitat, tradició i innovació, i que situa Lleida al centre de l’escena gastronòmica i agroalimentària del país. Una gran oportunitat per reforçar la nostra identitat, per generar oportunitats i per oferir futur a les nostres comarques.

A l’acte inaugural de MOS, per part de la Diputació també hi han assistit els vicepresidents Agustí Jiménez, Sandra Castro i Rosa Pujol, i els diputats Jordi Verdú, Joan Gilart, Manel Solé, Sandra Marco, Antoni Carré, Fermí Masot, Xavi Palau, Joan Simeón, Núria Palau, Cristina Morón i Rosalia Carnicé.

Després de la inauguració, s’ha efectuat una visita al recinte firal fent parada per participar també a l’acte inaugural a la diada a la qual s’ha referit Talarn en el seu parlament, la Festa ‘Gust de Lleida Experience’, una jornada popular que compta amb la participació d’una quarantena de productors i restauradors de diferents les comarques de la demarcació de Lleida. 

Dia de la comarca del Segrià

Prèviament a la inauguració, Joan Talarn ha participat a la recepció que, en el marc del Dia de la Comarca del Segrià, s’ha efectuat a l’estand del Consell Comarcal, i a la que també hi han assistit el seu president, David Masot, la tinent d’alcalde Begoña Iglesias, la delegada del Govern de la Generalitat, Núria Gil, Oriol Oró i Jaume Saltó, a més de diferents alcaldes de la comarca i els diputats amunt mencionats. 

En aquest cas, davant un auditori format per alcaldes i càrrecs municipals electes, Talarn ha dit que aquesta transformació de la Fira de Sant Miquel ha de servir per mostrar a la societat “les nostres arrels i la nostra producció agroalimentària”. I ho ha d’aconseguir, ha dit, malgrat “les adversitats constants que pateix el sector agroalimentari, motor de la comarca i de tota la demarcació”. Unes adversitats que “ningú millor que les alcaldies coneixem”, tot i que “també sabem que els reptes són oportunitats. I el Segrià n’és un exemple clar: amb capacitat de transformació, amb la força de la seva gent, amb el talent dels productors, empresaris i restauradors i la gran qualitat dels productes de proximitat. Tot plegat són oportunitats que ens permeten resistir i créixer”.

És en aquest punt que Talarn ha situat la marca ‘Gust de Lleida’ que impulsa el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida com a segell de qualitat que “identifica la producció agroalimentària i gastronòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran”. Per tot plegat, el president ha acabat dient que “la grandesa de la comarca del Segrià és la suma de la força de cadascun dels seus municipis, de la seva pagesia, de les seves empreses i de la seva gent. Hi ha animat a les alcaldies a seguir treballant conjuntament pel futur de tots els municipis de la demarcació.

 

 

Comments (0)
Add Comment