La Denominació d’Origen (DO) Costers del Segre va presentar els seus vins als professionals de la restauració, distribució, botiga especialitzada i sumilleria al Palau de Pedralbes de Barcelona. Al llarg de la tarda s’hi varen acostar més de 300 professionals a conèixer les noves anyades i les novetats de la DO, recollits en unes referències que anaven des de la frescor dels vins d’alçada fins a la potència dels cupatges de les terres d’interior.
Els assistents van poder tastar més d’un centenar de referències dels 19 cellers que varen participar de la jornada: Boldú Viticultors, Carviresa, Castell d’Encús, Castell del Remei, Cercavins, Cérvoles, Clos Pons, Costers del Sió, Família Torres – Purgatori, L’olivera, Mas Blanch i Jové, Mas d’en Roy, Mas Ramoneda, Matallonga, Raimat, Solana Roivert, Tomàs Cusiné, Vall de Baldomar i Vinya els Vilars.
Tast guiat amb degustació, per descobrir els 7 paisatges de la DO
Dins de la jornada es va celebrar per a un grup reduït de professionals una experiència de maridatge que tenia per objectiu unir: territori, gastronomia i vi, en l’any en què Catalunya és Regió Mundial de la Gastronomia.
El tast guiat amb degustació va estar conduït per la Marta Cortizas, millor sommelier de Catalunya 2024 i d’Espanya 2025, i sommelier del restaurant ‘El Celler de Can Roca’, que ha destacat “la DO Costers del Segre és una DO que dona mostra de les moltes sensacions del territori que es poden transmetre a través del seu vi i el seu paisatge”. La selecció de vins del maridatge corresponia als guanyadors del darrer concurs de la DO que varen rebre una qualitat d’excel·lència.
Els vins de la DO Costers del Segre es van complementar amb les creacions culinàries del restaurant Saroa de Lleida, continuant amb la seva aposta per la cuina tradicional i de territori, amb una proposta on es van ressaltar els productes gastronòmics amb denominació d’origen i indicació geogràfica protegida (IGP) del territori com l’oli d’oliva, formatges, fruita, carn o fruita seca.