Barcelona. 3 de novembre de 2025.– El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, ha visitat avui bona part de les prop de 60 empreses lleidatanes que participen en una nova edició del Gastronomic Forum Barcelona, certamen de referència del sector de la restauració, la gastronomia i el foodservice que reuneix fins el proper dimecres, dia 5, a professionals de més de 400 empreses i petits productors de tot el país, un 10% més que a l’edició de l’any passat.
José Crespín ha volgut acompanyar i reconèixer la tasca de les empreses de les comarques de Lleida que hi prenen part, destacant “l’esforç constant del nostre sector agroalimentari per innovar, per oferir productes de qualitat com l’oli d’oliva, la fruita, els formatges, carns, vins i licors o mel, per fer-se un lloc en mercats cada cop més exigents i competitius i per donar a conèixer la seva capacitat d’innovació, de creativitat i de competitivitat”.
El subdelegat ha subratllat que “les fires com el Gastronòmic Fòrum són un aparador internacional de primer nivell per que permeten projectar el talent, la tradició i el valor afegit dels productes de Lleida arreu del món”, i ha recordat “la importància de continuar donant suport institucional a un sector que és clau en l’economia, l’ocupació i la identitat del nostre territori”.
Durant la seva visita, Crespín ha saludat representants d’empreses i entitats lleidatanes vinculades a l’alimentació, la restauració i la producció agroalimentària que participen en aquest certamen, reafirmant el compromís i l’acompanyament del Govern d’Espanya amb els empresaris i petits productors “dedicats a conrear la millor qualitat i disposats a expandir el segell de les Terres de Lleida arreu”.
El certamen, organitzat per Fira de Barcelona, ocupa una superfície de 18.500 metres quadrats i s’ha consolidat com un punt de trobada per conèixer les novetats del sector. Un 65% dels expositors són de Catalunya, el 28% d’altres comunitats autònomes i un 7% procedeix de l’àmbit internacional de països com Alemanya, Itàlia, Portugal o França.
El Gastronomic Forum Barcelona va rebre en l’edició de l’any passat la visita de 18.000 professionals del sector de la restauració, la gastronomia i el foodservice.