La Carme Ruscalleda ha signat al Llibre d’Honor de l’Ajuntament i després la comitiva ha fet aturada cassola per cassola, compartint converses i retrats amb totes les colles. També han visitat una mostra de queviures fets per persones del Palau d’Anglesola. L’aparador local incloïa des de fruita i verdura, fins a licors, formatges, productes sense gluten, ous o coques. Alguns productors han explicat en directe les excel·lències dels aliments.
Abans que els comensals s’entaulessin, la Carme Ruscalleda ha adreçat unes paraules als assistents, destacant que «l’exhibició de cassoles de tros és un dels valors de la nostra cuina; un enginy no de km 0 sinó de metre zero, que convida a sucar-hi pa». A més, dirigint-se als joves, ha exclamat que «és meravellós i emocionant que hi hagi persones que empenyen. Les cassoles són mostra dels ingredients de la terra i aquesta cultura ha d’arribar a les escoles perquè Catalunya, des de la cuina, té una comunió amb la naturalesa que no es pot perdre». Ha felicitat el rerefons solidari de la festa gurmet.
Més de quatre-centes persones han xalat menjant les cassoles de tros dins del pavelló. Com ha explicat la Carme Ruscalleda «cadascuna és especial i espectacular, és un acte de llibertat de cada artesà i, per tant, totes s’han d’assaborir amb genuflexió». Les Pallasses Mim i Mum han dinamitzat la sobretaula, que ha comptat també amb un parell de bingos cantats pel Consellet de Participació Adolescent. Tots els diners han anat a la investigació mèdica de la malaltia minoritària SETD5. Per això, la família del Leo ha participat en l’esdeveniment gastronòmic. La Sílvia, la seva mare, ha explicat que SETD5 és una síndrome genètica que només té trenta-dos casos diagnosticats a tot l’estat.
La colla palauglesolina «Xup-Xup», s’ha endut el primer premi del 4t Concurs del Palau d’Anglesola, organitzat pel Poli Bar i l’Ajuntament de la vila. L’han acompanyat al podi la colla «Estudies o treballes?» i la «Carbonell» i la «colla de l’Edu», formada pels joves de la vila, que han compartit la tercera posició. La Carme Ruscalleda ha felicitat la dotzena de colles participants perquè darrere hi ha artesans que són exemple del que cal fer a l’hora de posar-se a cuinar: superar tota la mandra.