La Generalitat crea una eina online que recomana a pimes i startups les opcions de finançament alternatiu més adients al seu projecte

A través de 5 preguntes, el nou Recomanador de Finançament Alternatiu d’ACCIÓ suggereix de manera interactiva, gratuïta i personalitzada quina és la millor combinació entre més de 100 opcions perquè l’empresa es financi

El Recomanador planteja opcions de finançament entre els 10.000 i els 3 milions d’euros per a empreses que necessiten finançar el seu creixement, aconseguir circulant, internacionalitzar-se, dur a terme nous projectes d’R+D empresarial o refinançar el deute

ACCIÓ -l’agència de la Generalitat de Catalunya per a la competitivitat de l’empresa- ha desenvolupat una eina online que recomana de manera interactiva, gratuïta i personalitzada les eines de finançament alternatiu que més s’adapten a les empreses catalanes. Es tracta del Recomanador de Finançament Alternatiu, que es crea amb l’objectiu de facilitar i agilitzar a les empreses i startups catalanes la cerca de finançament.

D’aquesta manera, a través de cinc preguntes intuïtives (el sector de l’empresa, la fase en la que es troba el projecte, la seva situació econòmica i financera, l’import total necessari o el motiu pel qual busca finançament), l’aplicatiu analitza les característiques de l’empresa i suggereix els millors mecanismes per finançar-se. En total es recullen més de 100 opcions de finançament com poden ser plataformes de crowdlending, de descompte de factures, préstecs participatius, xarxes de business angels o venture capitals, entre d’altres.

Aquestes opcions, que s’actualitzaran de manera periòdica, poden permetre que l’empresa o startup catalana aconsegueixi imports entre els 10.000 i els 3 milions d’euros per finançar el seu creixement (contractar més personal o ampliar la capacitat productiva, per exemple), obtenir circulant per la seva activitat habitual, exportar o crear una filial a l’exterior, dur a terme projectes d’R+D empresarial i innovació o refinançar el deute.

Quan l’usuari ja ha completat el procés i s’han presentat les opcions adaptades a les seves necessitats, s’ofereix la possibilitat d’accedir al Servei d’Assessorament Financer (SAF) d’ACCIÓ per analitzar amb un expert i presencialment, de manera gratuïta, les millors vies per aconseguir finançament. Consisteix en l’elaboració d’un informe financer que radiografia la situació de l’empresa, l’anàlisi de les eines i mecanismes que més s’adapten al seu projecte i l’acompanyament a les trobades i reunions amb les possibles plataformes o entitats finançadores.

Globallleida
Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.