20 productors i 15 compradors, al Networking agroalimentari a les Garrigues

Ha tingut lloc al Restaurant Masia les Garrigues el Networking agroalimentari de les Garrigues. La iniciativa, que ha comptat amb la participació de 20 productors, 15 comptadors i més de mig centenar d’assistents, està impulsada pel Consell Comarcal de les Garrigues, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i l’Associació Leader de Ponent mitjançant el projecte Gustum.

 

Han donat la benvinguda a la jornada el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó; el director dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Lleida, Ferran de Noguera, i la gerent de l’Associació Leader de Ponent, Teresa Fuentes.

L’objectiu principal de la jornada és facilitar l’establiment de sinergies i acords comercials entre les empreses agroalimentàries de la comarca i potencials compradors del sector de la restauració, comerç, la distribució, els allotjaments rurals i empreses de càterings, entre d’altres, tant de les Garrigues com de la resta de les terres de ponent. 

Un altre dels objectius de la jornada és promocionar les empreses i els productes agroalimentaris de les Garrigues i visualitzar la seva qualitat i diferenciació, així com sensibilitzar a la restauració de la viabilitat d’introduir el producte local a les seves cartes.

La jornada s’ha dividit en dues parts; les ponències i la dinàmica del networking. S’ha començat amb la xerrada de l’economista i consultor, Manolo Sánchez, sobre la importància de la realització d’un bon escandall de costos per a la incorporació del producte local als restaurants. A continuació, ha tingut lloc una xerrada-col·loqui amb tres restauradors de referència de les terres de Lleida, com són el Joel Castanyé del Restaurant la Boscana de Bellvís, el Gonzalo Ferreruela del Restaurant Ferreruela de Lleida i l’Albert Marimón del Restaurant la Cava de Tàrrega.

La dinàmica del networking s’estructura a través de reunions individualitzades de 5 minuts on cada potencial comprador descobreix els productes de cada productor agroalimentari de les Garrigues.

Hi han estat representats tots els sectors agroalimentaris de les Garrigues:

  • Oli, olives i derivats
  • Carn i embotits
  • Formatges i làctics
  • Pa i pastisseria
  • Horta i fruita
  • Mel i conserves
  • Begudes alcohòliques

Pel que fa als potencials compradors, hi eren presents restaurants, empreses de càtering, botigues especialitzades i distribuïdors, entre d’altres.

Finalment, està prevista una degustació dels diversos productes locals per tal d’acabar de crear sinergies i interacció entre tots els participants en la jornada. 

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.